Dat de magnolia een prachtige en speciale boom is dat weten jullie hopelijk al. Moesten jullie dat nog niet weten lees dan zeker even deze blogpost. Ik schreef een hele blogpost over mijn merkwaardige lievelingsboom.
Maar in deze blogpost wil ik het recept voor de heerlijke, florale magnoliasiroop met jullie delen.
Wat heb je nodig?
Ingrediënten voor 0,6 liter:
0,6 liter water
250 gr suiker
150 gr magnolia bloemen
(Optioneel citroenzuur)
Hoe ga je te werk?
Breng je water met suiker aan de kook.
Eens het kookt doe je de bloemblaadjes erbij.
Wanneer het dan opnieuw kookt, laat je het 5 minuten koken en haal de pan dan van het vuur.
Zeef je bloemen er nu uit en giet je siroop in gesteriliseerde glazen flessen of potten.
Bewaar de siroop in de frigo voor gebruik
Hoe steriliseer je glazen flessen of potten?
Je glazen flessen of potten steriliseren kan op verschillende manieren. Je kan ze met kokend water steriliseren door de flessen 10 minuten te laten meekoken in een kookpot. Laat ze daarna omgekeerd uitlekken op een propere keukenhanddoek. Of je kan ze 10 minuten in een voorverwarmde oven (150°) zetten.
Hoe lang kan je siroop bewaren?
Eens je je flesje opendoet, gebruik je hem tot hij op is, want dan blijft je siroop nog maximum twee weken goed. Een ongeopend flesje kan je, indien koel en droog bewaart, tot 1 jaar in de frigo of diepvries houden.
Laat het smaken!
Veel liefs,
Aline

Comments