top of page
poort lachen (1).jpg

Hey, 

Ik ben Aline.

Jouw gids door de wereld van natuurlijk verven. Een creatieve ziel met een diepe liefde voor de natuur.

Mijn expertise strekt zich uit van herboriste tot sociaal werker, maar mijn hart gaat pas echt sneller kloppen wanneer ik mensen inspireer om met natuurlijke kleurstoffen aan de slag te gaan.

  • Facebook
  • Instagram

Toen ik mijn herboristenpad bewandelde, begon ik mijn avonturen te delen op mijn Instagram: kennis, weetjes, tips en recepten. Toen dat aansloeg, besloot ik workshops te geven, eerst over de helende krachten van kruiden en later ook over natuurlijke cosmetica. Maar eerlijk gezegd, het voelde niet helemaal als 'mijn ding'. Het volgen van recepten, neuzen in boeken, het was allemaal een beetje te droog voor mijn smaak. Ik wist toen nog niet precies wat ik miste, maar nu weet ik het wel: het creatieve aspect, de MAGIE van werken met planten en kruiden. En dat heb ik helemaal gevonden in het natuurlijk verven van textiel.

De vreugde van ontdekken welke kleur ik heb gecreëerd, wat het eindresultaat is, dat raakt me echt. Mijn ogen beginnen te twinkelen als ik mijn bundeltje uitrol of als ik 's ochtends nieuwsgierig naar mijn verfpot loop om te zien hoe de kleur zich heeft ontwikkeld na een nachtje trekken. Ik noem het mijn 'ververs high'. Op dat moment besef ik: "Dit is wat ik wil doen, waarin ik me wil verdiepen." Soms voel je gewoon dat je op het juiste pad zit, en voor mij is dat tijdens het natuurlijk verven.

Het is magisch, dat moment van verven met natuurlijke materialen. Je weet nooit echt wat je kunt verwachten, zelfs als je al vijf keer met dezelfde plant hebt gewerkt. Het resultaat kan elke keer anders zijn. En dat komt door talloze factoren, zoals wanneer je het plantenmateriaal hebt geoogst (tijdstip van de dag, seizoen, maand), waar je hebt geoogst (elke bodem is anders, dus ook verschillende resultaten), het water dat je hebt gebruikt, de temperatuur, hoe je je stof hebt 'gemordant' of 'gebeitst', hoe lang je je stuk in het verfbad hebt laten weken, stomen, en ga zo maar door.

En juist daarin schuilt het plezier. Ik laat me graag verrassen. Ik hoop jij ook!

Contact

Wil je graag samenwerken? Let's connect.

bottom of page