top of page

HOE MAAK JE DASLOOK SPREAD?

Vanaf eind februari, begin maart begint er al vanalles rondom ons heen te groeien. Daslook, look zonder look, zevenblad, kleefkruid, paardenbloem, brandnetel,… van al deze wilde planten maak je zo een heerlijke pesto voor pasta of op toastjes te doen. Online vind je heel veel receptjes over wildplukpesto’s met daslook, vandaar dat ik het een beetje over een andere boeg gooi met een daslook - cheesy - spread.


Hoe herken je daslook?

Je vindt daslook op heel veel plekken in België en herken je aan de lange blaadjes, witte bloemen en de typische knoflook- of ui-achtige geur. De plant bloeit van april tot juni, soms juli. Let wel goed op! Want er zijn plantjes die er erg op lijken en giftig zijn. Doe dus vooral zelf even goed je onderzoek voordat je gaat plukken. Twijfel je kneus het blad tussen je vingers, als het daslook is zou je nu echt een lookgeur moeten ruiken. Wat heb je nodig voor een daslook spread?


  • 1 handvol daslook (Idealiter jonge (kleine) blaadjes) komt overeen met ongeveer 45g, en/of look-zonder-look

  • 5tal blaadjes paardenbloem. 

  • 190 g feta kaas

  • Zeste van 1 citroen

  • sap van 1 citroen

  • olijfolie

  • snuifje peper


Hoe maak je een daslook spread? 


Was eerst je geplukte bladeren en droog ze in een slazwierder of in een handdoek. Doe dan alle ingrediënten in de blender of in een potje en mix met de (staaf)mixer. Uiteraard kan het ook op de ouderwetse manier in de vijzel. Kruid af met peper en zout naar eigen smaak. 


Hé pssssst, wist je dit supercool weetje al?

Wist je dat daslook de lekkere smaak van gewone look heeft, maar dat je er geen stinkadem van krijgt? Ideaal dus!


Smakelijk!

44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page