top of page

Het allerlekkerste pompoenrecept? Pompoenmmmmmm cake met chocolade stukjes.

Bananenbrood is zoooo 2020. In de plaats stel ik u voor: pompoenbrood aka pompoencake.

ZO ZO lekker. Met kaneel en chocolade. I know. Het beste van de herfst gecombineerd in één dessert.


Wat heb je nodig voor pompoencake?

  • ‘pompoenboter’

    • 200g pompoenpuree (200 g pomoenstukjes gestoomd in de microgolf of in een pannetje)

    • Scheutje appel cider azijn

    • 150ml maple syrup of ahornsiroop

    • 1 theelepel kaneel

    • 1/2 theelepel gemberpoeder, en nootmuskaat

    • Snuifje zout

  • 120g gesmolten gezouten boter

  • 2 eieren

  • 2 theelepels vanille extract (of deel van de suiker vervangen door vanillesuiker)

  • 200g tarwebloem

  • 2,5 theelepels bakpoeder

  • 1 eetlepel kaneel (apart te houden voor bij het suikermengsel)

  • Snuifje zout

  • 120g chocolate chips (of gewoon gesneden chocolade naar keuze)

  • 120g suiker

Hoe maak je pompoencake?


Verwarm de oven voor 170 graden C° en vet je bakvorm in. Of gebruik bakpapier.

  • Maak de pompoenboter. Weeg 200 g pompoen af en doe deze in kleine stukjes, of gebruik dieprvriesstukjes pompoen. Verwarm deze in een pannetje of in de microgolf tot ze helemaal zacht zijn en je ze kan mengen tot een 'puree'. Eventueel kan er nog eens kort met de staafmixer doorgaan zodat je een mooie 'puree' krijgt. Voeg hierbij de appelciderazijn, maple siroop, de kaneel, gember en nootmuskaat en een snuifje zout.

  • Meng de pompoenboter, gesmolten boter, eieren en vanille extract in een kom.

  • Voeg de bloem, en het bakpoeder toe. Meng onder het beslag.

  • Meng nu de chocolade stukjes onder het beslag. Zorg ervoor dat je chocolade stukjes klein genoeg zijn, anders zinken ze allemaal naar de bodem. Je kan ze ook even door een beetje bloem mengen op die manier zinken ze ook minder naar de bodem. Niet overmengen, gewoon even eronder mengen.

  • In een aparte kom meng je nu de suiker met de overige kaneel.

  • Doe nu de helft van het cake beslag in de ingevette bakvorm en giet er vervolgens 3/4 van de kaneelsuiker over.

  • Giet nu de overige helft van de vulling erover.

  • 'Swirl' nu voorzichtig met een mes het suikermengsel door het beslag.

  • Doe nu nog het overige suikerkaneel mengsel over het beslag.

  • Bak de cake gedurende 55-65 min, controleer met een mes of prikker of die er clean uitkomt.


Kruip onder een dekentje met een plakje cake, een lekker theetje, je favoriete boek, en zet een fijn achtergondmuziekje op! Smakelijk!


Als je nog vragen hebt plaats ze gerust in de opmerkingen hieronder.


Veel liefs,

Aline



Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page